Wist je dat de pH-waarde van een gezonde huid 5,5 is?

Vaak hoor je cosmeticamerken spreken over ‘pH-neutraal’. Dit is een pH-waarde van 7(!), dat betekend dus eigenlijk dat de verzorgingsproducten juist een veel te hoge pH-waarde hebben, waardoor je huid uit balans raakt, uitdroogt en microben vrij spel krijgen.

Wat betekend pH-waarde eigenlijk?

De pH-waarde is een ander woord voor zuurgraad. PH-waarde liggen tussen 0 – 14: waarbij 0 extreem zuur is en 14 sterk basisch. De zuurgraad van onze huid ligt niet voor niets tussen de 4,5 – 5,5. Het houdt zo onze beschermlaag zoveel mogelijk intact en tevens zorgt het ervoor dat ziekmakende bacteriën niet kunnen binnendringen. Ontzettend belangrijk dus om onze huid zuur te houden want neigt de pH-waarde meer naar de basische kant dan word de huid sneller geïrriteerd, is zij minder beschermt en is de kans op ontwikkelen van huidproblemen groot.

Hoe behoud je de juiste zuurmantel voor de huid?

Om de beschermlaag van de huid niet te beschadigen is het verstandig om producten met een pH-waarde hoger dan 7 te vermijden.

Waaronder ook water en zeep! Wist je dat het water in Nederland een pH-waarde heeft van 8? Veel zeep heeft zelfs een pH-waarde van 9! 

Bedenk eens hoeveel schade je huid kan oplopen als je je huid regelmatig met zeep en water wast. Het klinkt tegenstrijdig, maar water droogt je huid juist uit. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dit kan wel tot 14 uur duren. Grote kans dat je de zuurmantel van je huid voor die tijd al weer opnieuw beschadigd hebt. Bedenk je maar eens: reinig je je huid twee keer per dag met water en zeep, wanneer kan de huid zich dan herstellen?

Het allerbeste is dus om te kiezen voor huidverzorging die ontwikkeld is met een pH-waarde gelijk aan de pH-waarde van de huid zodat de zuurgraad van de huid in balans komt of blijft. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en pakken we huidproblemen aan. Een goede pH-waarde is essentieel voor het opbouwen van een perfecte huidconditie!

Ik skin perfection heeft producten ontwikkeld waar de pH-waarde is afgestemd op de natuurlijke pH-waarde van de huid. Wij vinden dat erg belangrijk want uit onderzoek blijkt namelijk dat een te hoge pH-waarde je huid uitdroogt en irriteert én je eerder kans hebt op rimpels..

Wil jij meer informatie hoe je jouw huid weer in balans krijgt?

Laat het me weten!