Steeds vaker wordt duidelijk dat ziekten en huidproblemen zoals acne, rosacea, eczeem en natuurlijk huidveroudering voor een groot deel blijken te berusten op verkeerde voeding- en leefgewoonten.

‘Je bent wat je eet’ want je huid is pas in optimale conditie als je lichaam dat ook is. Zo puur, onbewerkt en zo gezond mogelijk eten geeft veel voordelen voor de huid. Natuurlijk word je huid ook mooier als je regelmatig de schoonheidsspecialiste bezoekt. Naast behandelingen helpen goede producten zeker, maar veel huidaandoeningen zijn tekenen dat het lichaam essentiele voedingsstoffen mist. Een mooie strakke huid krijg je alleen als je ook je immuunsysteem, hormoonhuishouding, darmflora en gezondheid aanpakt. Mooi oud worden.. dat willen we toch allemaal?

Hoe houd je je huid mooi, verminder je fijne lijntjes, Acne, Rosacea, Eczeem en hoe ga je huidveroudering tegen?

Suiker & huidveroudering

Suiker heeft een enorme invloed op het collageen in de huid, het beschadigt dit zelfs. Dit proces wordt ook al ‘Glycatie’ genoemd. Bij dit proces gaat suiker zich binden aan eiwitten. Bij deze binding ontstaan schadelijke stoffen: AGE’s (versuikerde eiwitten). Collageen is ook een eiwitsoort, deze zorgt er juist voor dat de huid soepel en jong blijft. Maar wanneer de suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, verharden de elastische vezels en blijft het weefsel minder elastisch… Met als gevolg: rimpels en een slappe huid.

Komen mijn huidproblemen door zuivel?

Zuivelproducten zijn boosdoeners als het gaat om huidproblemen zoals Acne, Eczeem of een rode of schilferige huid. Hoe dit kan? In koemelk zit namelijk veel melkvet en melksuiker, wat door sommige mensen niet makkelijk verteerd kan worden. Klachten zoals buikpijn, vermoeidheid of diarree zijn hier een gevolg van. Maar ook je bloedsuikerspiegel stijgt van zuivelproducten. Met een verhoogde talgproductie als gevolg. Huidontstekingen, Acne, puistjes, Eczeem of een rode huid steken hierbij de kop op…

De invloed van gluten op je huid

Wanneer je darmklachten hebt of problemen met je spijsvertering, dan is het vaak ook zichtbaar op je huid. Herken jij de symptomen die laten zien dat je een overgevoeligheid hebt voor gluten? Psoriasis, Eczeem, Rosacea, een rode huid, jeuk, galbulten of zwellingen: tekenen die erop kunnen wijzen dat je darmen het niet fijn hebben. Komen deze symptomen jou bekend voor? Een ander voedingspatroon kan voor jou de uitkomst zijn. Wissel om de drie weken glutenvrij eten af met weer drie weken wél gluten eten. Lopen je klachten gelijk met het eten van gluten? Dan is er de kans dat je een intolerantie hebt.

Hoe kan voeding je helpen je huidwens te realiseren? 

Eet antioxidanten

Antioxidanten zijn een krachtig anti-aging wapen. Ze vertragen de huidveroudering door de cellen in je huid te beschermen tegen beschadigingen. Rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bessen bevat het antioxidant ellaginezuur, dit speelt een belangrijke rol in het vertragen van het huidverouderingsproces.

Kies voor volkoren producten

Heb je altijd wit brood, witte rijst of witte pasta? Kies eens voor volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Deze producten zorgen voor een geleidelijke bloedsuikerspiegel en bevatten daarnaast ook nog eens veel meer vitaminen, mineralen en vezels. Daardoor raak je er sneller verzadigd door.

Snoep verstandig

Zin in een snoepje of koekje? Probeer dit te laten staan en vervang het door een stuk fruit, een handje ongebrande noten, wortels, komkommer of andere groenten. Net zo lekker en een stuk gezonder!

Wil jij weten hoe jij jouw huidwens kunt realiseren?

Boek dan een Kennismakingsbehandeling

 

Afspraak maken